Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά μου!

Είπα κι εγώ να πρωτοτυπήσω σήμερα, με ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σαν κι αυτά που στέλνουν οι πρωθυπουργοί. Λοιπόν, να’το:

«Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για τους περισσότερους Έλληνες και πολλούς ακόμα Λαούς της γης. Ορισμένοι βίωσαν για πρώτη φορά την πραγματική πείνα, τη δυστυχία και την απώλεια της αξιοπρέπειας τους. Πολλοί έμειναν άνεργοι για πρώτη φορά και το φάσμα της φτώχειας μόλις τώρα τους σκιάζει. Δεν έλειψαν κι αυτοί που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας από την πίεση των γεγονότων και της γενικότερης κατάστασης…

Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε στην αλλαγή αυτής της ρότας. Με αγάπη και ευγένεια προς το συνάνθρωπο, με σοβαρότητα και ταχύτητα στη δουλειά, με ειλικρίνεια και ωριμότητα στην οικογένεια, με σεβασμό στην ιστορία και τους ηλικιωμένους.

Είναι, όμως, καθήκον και των πολιτικών να σταματήσουν για λίγο και να κοιτάξουν πίσω. Στα λάθη που έκαναν, ακόμα και στις ατιμίες τους. Ο Έλληνας έχει μεγάλη καρδία και – ίσως, λέω ίσως – αν έστω και τώρα σταματήσουν το κακό που κάνουν, ο λαός να τους συγχωρέσει. Αυτό δεν θα είναι έλλειψη (πολιτικής) μνήμης αλλά επίδειξη τεράστιας μεγαλοψυχίας από τον Μεγαλύτερο λαό του κόσμου.

Κύριε Παπαδήμο, ανήκετε σε ένα νέο είδος «πολιτικού» (ναι, πολιτικού, μην το αρνείστε). Δεν δίνετε μόνο προσωπικές εξετάσεις, αλλά δίνετε την ευκαιρία στο Λαό να «τεστάρει» μια τελείως νέα οδό. Μια οδό που τον οδηγεί μακριά από τις λεωφόρους των επαγγελματιών πολιτικών. Μην μας απογοητεύσετε. Εσείς, τουλάχιστον, ξέρετε τι πάει να πει σκληρή δουλειά»

Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου